February 24, 2017

Wat is affiliate marketing?

Als je online geld wilt verdienen zul je vrij snel bij affiliate marketing uitkomen.  Affiliate marketing is een model waarmee je zonder een groot startkapitaal al je eerste euro’s op het internet kunt verdienen.

Veel (startende) online ondernemers zoeken een speciale ‘’truc’’ waarmee ze Google te slim af kunnen zijn of in één keer veel verkeer naar hun website kunnen leiden.

Je kent waarschijnlijk de piramide spelletjes wel…verdien €50.000,- in 3 weken etc. Ik heb slecht nieuws voor je, zulke methodes werken NIET of wellicht in het begin, maar nooit op lange termijn.

Keep it simple

Toen ik zelf net begon met affiliate marketing wilde ik direct alle geavanceerde technieken leren en nu ik erop terugkijk is dat de nummer 1 reden geweest waarom het eerst niet werkte, mijn fundering was niet solide.

Maak niet dezelfde fout die ik heb gemaakt, bouw eerst aan een sterke thuisbasis voordat je passief inkomen gaat genereren.

Een sterke thuisbasis zorgt ervoor dat je op lange termijn ook nog in business bent.

Laten we dan ook met de basis beginnen!

 

Affiliate marketing tips

Affiliate marketing is een systeem wat door steeds meer bedrijven (ook in Nederland) wordt toegepast. Bij affiliate marketing bieden bedrijven de mogelijkheid aan iedereen om via internet hun producten voor ze te verkopen.

Meestal gebeurd dit door internet verkeer naar de website van de verkoper te leiden op allerlei manieren.

Wanneer verkeer wat door een affiliate (jij bijvoorbeeld) naar de website van een verkoper is gedreven en er wordt een verkoop gedaan, dan kan deze verkoper zien dat dit verkeer van jou als affiliate afkomstig was en je daarvoor belonen.

Vaak is deze beloning een commissie van een paar procent van de totale opbrengst van de gemaakte verkoop.

De verkoper weet dat het verkeer van jou afkomstig is door speciale affiliate marketing software. Deze software voorziet jou als affiliate van een unieke URL die naar de website van de verkoper verwijst.

Deze URL kun jij nu plaatsen in jou marketing campagnes.

Nu weet je in grote lijnen hoe jij aan de hand van dit systeem binnenkort je eerste online euro’s gaat verdienen.

Affiliate marketing in de praktijk

Maak kennis met affiliate marketing in de praktijk! Wellicht had je een gecompliceerd model verwacht met 20 pijlen? Ik vind het altijd belangrijk om informatie zo simpel mogelijk te presenteren zodat iedereen het begrijpt.

Dit model zal de basis vormen van je online activiteiten zodat jij ook succesvol wordt online.

De meeste ‘’business models’’ zijn ingewikkeld en vergen vakkennis. Het kan zijn dat je een aantal termen nog niet kent, maar dat zal veranderen. Na het lezen van dit hoofdstuk zul je het model in de praktijk kunnen brengen en beginnen met online geld verdienen als een affiliate in Nederland.

Nu volgt een beschrijving van alle onderdelen van het model zodat je snapt waarom dit zo effectief is in de affiliate marketing wereld. We beginnen met het eerste onderdeel van het model, namelijk ‘’verkeer’’.

Verkeer

Verkeer is essentieel als je wilt slagen online, dit is het gedeelte waar potentiële klanten vandaan komen. Dit zijn bezoekers die ‘’iets’’ zoeken en het enige wat jij zult doen is deze bezoekers GEVEN wat ze zoeken.

Met andere woorden, verkeer vormt de bron van je inkomsten als een affiliate, zonder verkeer zijn er geen mensen die producten kopen.

Adverteren

Er zijn een aantal mogelijkheden om aan verkeer te komen. Zo kun je Google geld betalen om bovenaan te staan! Dit heet ook wel Pay Per Click en voor de meeste affiliates is het een no-go vanwege het advertentiebeleid. Hierbij is Facebook adverteren een mooie kans!

Gratis

De tweede optie om aan verkeer te komen is door bovenaan te staan in Google op een natuurlijke manier, oftewel je website of weblog is de meest relevante en daarom heeft Google je beloond met een toppositie.

Er zijn veel mensen die zich specialiseren in het op natuurlijke wijze naar de top brengen van hun webpagina’s. Dit heet zoekmachine optimalisatie (SEO).

Het is een vak apart en houd in dat je jou website aan alle regeltjes van Google laat voldoen zodat Google deze ziet als “waardevol”. Hierdoor kom je hoger in de resultaten.

Ik zal het illustreren met een voorbeeld uit de praktijk.

Harry zoekt een oplossing. Hij gaat achter zijn computer zitten en start Google op. Nu gebruikt hij als zoekterm ‘’haaruitval’’ (dat is wat hij in Google invoert).

Google laat zoals gebruikelijk de meest relevante websites zien. Harry bekijkt de zoekresultaten en ziet een advertentie staan die direct zijn aandacht weet te pakken, hij klikt er op.

Dit is verkeer in zijn zuiverste vorm, vooral omdat het gericht is op een niche (haaruitval).

Voorbeeld Gratis: Harry zoekt op ‘’haaruitval’’ en ziet bovenaan in de natuurlijke resultaten van Google een website met de kop ‘’Tips om je haaruitval te stoppen’’ en hij klikt op de link om naar het artikel te gaan.

Voorbeeld Facebook: Harry is ingelogd op Facebook en vindt een interessante advertentie over haaruitval bij mannen, hij leest het artikel door door en meld zich aan voor de nieuwsbrief of besteld een product om haaruitval te stoppen.

Zoals je in het voorbeeld hierboven kunt lezen zijn er veel mogelijkheden om aan verkeer te komen.

Zo kun je op een snelle manier aan verkeer te komen door een zoekmachine of Facebook geld te betalen, maar op lange termijn kan dit een flinke kostenpost worden. Vandaar dat een combinatie van gratis en betaald de beste strategie als affiliate marketer.

Tot slot..

Ik heb heel kort door de bocht uitgelegd wat affiliate marketing is en het is aan jou om de informatie te benutten.

Verkeer is erg belangrijk voor een affiliate marketer, zonder verkeer zijn er geen verdiensten en vandaar dat ik mij gespecialiseerd heb in zoekmachine optimalisatie.

Je doel is om zoveel mogelijk verkeer naar een website te brengen, hierdoor neemt de kans toe dat er producten verkocht worden. Zie online geld verdienen als een ‘’numbers game’’.

Er zijn drie bronnen van verkeer: betaald, gratis & social media. Je kunt via Google Adwords  bovenaan komen te staan in Google, maar het beleid is vrij strikt waardoor het in veel gevallen handiger is om voor SEO te gaan.

Tenslotte biedt Facebook en vooral het advertentieplatform veel mogelijkheden voor een slimme affiliate markteer. Gelukkig zijn ze minder streng dan Google en via hun uitgebreide targeting mogelijkheden kun je relevante bezoekers op je landingspagina of affiliate pagina krijgen.

Succes!

Andere ondernemers bekeken ook: 

Robert Jan Hendriks


Mijn naam is Robert Jan Hendriks en mijn passie en missie is om ondernemers te helpen om hoger in Google te komen. Ik ben het gezicht en de eigenaar van OptimaleGezondheid - de nummer #1 gezondheidsblog van Nederland.

Al mijn ervaringen, inzichten en strategieën deel ik o.a. hier en via de mailinglijst voor meer bezoekers en betalende klanten via je website!

Robert Jan Hendriks

GEEF EEN REACTIE:


Your email address will not be published. Required fields are marked *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Tweet
Pin
Share
Share