August 20, 2018

42 redenen om te gaan bloggen

Vaak wordt gezegd dat bloggen dood is. In deze tijd van snelle media en boeiende YouTube videos zul je dit misschien ook wel denken, maar het tegengestelde is waar. De blog is nog steeds springlevend en dus zeker de moeite waard om te doen.

Het is nog steeds mogelijk een goedbezochte blog te hebben, en hier zelfs geld mee te verdienen, of je blog te gebruiken als goede promotie tool. Laat je dus zeker niet ontmoedigen, maar geef de blog zeker een kans!

Oefenen met schrijven

Het beginnen van een blog is de beste manier om te oefenen met schrijven. Als je iedere dag aan je blog werkt zul je zien dat je teksten steeds beter worden. Ook met schrijven geldt namelijk, oefening baart kunst.

Net als andere vormen van communicatie verbetert schrijven naarmate je het meer doet. Door dus veel te oefenen zul je beter gaan schrijven. Aan het verbeteren van je schrijfvaardigheid zitten veel voordelen. Je zal ook niet de eerste zijn die door het een blog een boek is gaan schrijven en hiermee bekend is geworden.

Laat tekortkomingen hierin je niet tegenhouden. Is je spelling slecht of ben je niet creatief in je schrijfsels? Geef een blog dan juist eens een kans.

Door veel te oefenen kun je je tekortkomingen verbeteren en hier later ook profijt van hebben. Een blog is een leukere manier om te oefenen met schrijfvaardigheid dan het volgen van een dure en saaie cursus.

Je maakt vrienden en ontmoet nieuwe mensen

Uiteraard kun je op het internet veel nieuwe mensen ontmoeten. Gebruik je blog als een mogelijkheid om te netwerken en andere mensen te ontmoeten. Dat hoeft niet perse zakelijk te zijn, ook persoonlijk kun je veel andere mensen ontmoeten door je blog. Zo kun je vrienden voor het leven maken.

vrienden maken

Het leuke is, dat je misschien mensen zult ontmoeten, die je normaal niet ontmoet zou hebben. Mensen aan de andere kant van de wereld, of personen die zich in een totaal andere wereld begeven. Hierdoor ontwikkel je sociale skills en mensenkennis. Vaardigheden die zeker van pas zullen komen in het leven en je carriere!

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je zeker een goede band opbouwen met mensen die je online leert kennen. Zorg er dus voor dat je deze connecties serieus neemt. In deze wereld zijn de landsgrenzen steeds meer aan het vervagen. Misschien kun je wel een freelance opdracht krijgen via een van je volgers!

Netwerken is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Het hebben van de juiste connecties kan wonderen doen voor je carriere. Hoewel je niet moet gaan voor een blog met dit als hoofdreden, kan het hebben van een goede blog erg goed zijn voor je netwerk. Zeker als je herkend gaat worden aan de stukken die je schrijft en je expertise.

Je leert meer over het internet en bouwt aan je online skills

Het bijhouden van een blog leert je om goed gebruik te maken van het internet. Je zult meer online skills krijgen. Ook kun je je verdiepen in verschillende aspecten, bijvoorbeeld SEO, analyse en doelgroepanalyse. Gebruik een blog dus slim en probeer er wat van te leren, zodat je deze vaardigheden in je werk kunt gebruiken.

Een blog is de ideale tool om te leren. Veel platformen bieden namelijk widgets en tools waar je mee kunt werken. Maak hier dus ook handig gebruik van. Ook kan een blog een handig opstapje zijn als je wil leren coderen, of als je juist in design geïnteresseerd bent. Zorg voor mooie bewerkte foto’s, een goede lay out of codeer je eigen widgets.

Je kunt er geld mee verdienen

Wist je al dat je ook geld verdienen met een blog? Als je meer volgers zult krijgen zal je meer mogelijkheden creëren om geld te verdienen met je blog. Denk aan sponsorships of affiliate marketing.

Veel bloggers kunnen zelfs leven van hun blog. Natuurlijk is dit niet voor iedereen weggelegd, maar je kunt zomaar succes krijgen met je blog. Ook de inkomsten uit advertenties kunnen hoog oplopen bij een goed bezochte blog.

Pak je blog serieus aan als je doel is om er inkomen mee te genereren. Goede promotie, consistent uploaden en kwalitatieve content is belangrijk hiervoor. Houd er rekening mee dat succes krijgen met een blog veel werk vereist, en dat het best een tijd kan duren. Je moet immers een fanbase opbouwen, die iedere dag je site gaan bezoeken om je blog te lezen.

Het is gratis

Je kunt een blog zelfs gratis beginnen. Veel bekende platformen zoals WordPress bieden gratis diensten aan om zelf je eigen blog of website op te starten. Een blog hoeft dus helemaal geen geld te kosten. Zeker in het begin is een gratis platform prima.

Ook kun je met deze platformen al binnen een avond aan de slag gaan met je blog. Wil je een domeinnaam? Deze zijn tegenwoordig erg goedkoop, en het is geen vereiste om een domeinnaam te hebben. Zeker niet als je enkel blogt als hobby.

Heb je al een site? Host je blog dan op je eigen website om kosten te besparen.

Krijg je meer volgers en wordt je blog groot? Dan kan het wel waard zijn om te gaan betalen voor een uitgebreid pakket en goede hosting. Als je echter op dit punt bent, zul je waarschijnlijk ook al geld verdienen met je blog.

Je kunt jezelf promoten

Uiteraard is een blog een goede manier om jezelf te promoten. Gebruik je blog als uithangbord voor jezelf en promoot jezelf of je bedrijf met je blog. Hiervoor is een blog een ideaal doel.

Je hebt immers zelf in de hand wat je schrijft en naar buiten brengt. Hierdoor kun je jezelf van je beste kant laten zien op je blog.

Een blog is een leuke hobby

hobby

Natuurlijk is een blog ook superleuk om te doen. Daarom kan het ook een leuke hobby zijn, vooral als je houdt van schrijven. Plezier is de grootste reden voor veel mensen om te beginnen met een blog. Houd je niet van schrijven? Start dan een videoblog of vlog.

De meeste succesvolle bloggers zijn begonnen met een blog als hobby. Dit lijkt het recept voor succes te zijn. Als je immers plezier hebt in het schrijven, zul je sneller succes krijgen.

Je leert om te gaan met kritiek

Natuurlijk zal je ook minder leuke reacties krijgen. Een blog kan je leren om hiermee mee om te gaan, en deze reacties om te zetten in iets positiefs. Je leert dus zeker om te gaan met kritiek.

Als je kritiek krijgt, probeer het dan te relativeren. Er is een verschil tussen opbouwende kritiek, feedback en haat. Niet iedereen die kritisch op je blog zal reageren zal dit op een opbouwende manier doen. En dan kan je er natuurlijk niets mee.

Maar met opbouwende kritiek kun je juist na gaan denken over wat je doet, en wat je kunt veranderen. Je blog wordt immers bekend door zijn lezers. Het is dan ook belangrijk naar je lezers te luisteren.

Een blog kan je helpen je leven beter in te richten

Door te beginnen met een blog kan het makkelijker zijn om een goede routine op te bouwen. Het vereist namelijk een goede planning als je iedere dag een nieuw artikel wil schrijven. Door hier iedere dag mee bezig te zijn leer je om je leven beter in te richten en goed te plannen.

Je hebt immers meer ballen in de lucht te houden, en hiermee om leren te gaan zorgt ervoor dat je oefent met plannen. Maak hier dus handig gebruik van.

Ook bieden platformen tools om je te helpen met plannen. Schrijf bijvoorbeeld artikelen vooruit en zorg ervoor dat ze automatisch op een bepaalde dag op je blog gezet worden. Dat kan allemaal gedaan worden op de meeste blogplatformen.

Een blog is gratis therapie

Het kan altijd fijn zijn om gevoelens van je af te schrijven. Daarom kan een blog ook gratis therapie zijn.

Het kan fijn zijn om te schrijven over het gene wat je dwars zit en hierover de mening te krijgen van andere mensen en zo een ander perspectief over de situatie te vergaren.

Ook kan het erg fijn zijn om je gevoelens te uiten, zo heb je geen therapie meer nodig!

Veel bloggers zeggen dat een blog hen rust en structuur geeft. Zit je de hele dag thuis? Ook geeft het je een stukje contact met de buitenwereld, interactie met andere mensen en het maken van nieuwe vrienden.

Je kunt invloed hebben op andere mensen

Vooral als je een grotere fanbase krijgt, kun je met een blog ook invloed hebben op anderen. Mensen zullen immers gaan volgen wat je zegt. Uit onderzoek is gebleken dat bloggers invloed hebben op het koopgedrag van hun volgers.

Een groot gedeelte van alle bloglezers leest blogs als ze een nieuwe aankoop willen doen. Influencer marketing is tegenwoordig een van de meest bekende manieren van marketing.

Maar ook als je minder commercieel bent ingesteld, kun je invloed uitoefenen op je volgers. Omdat blogs vaak een heel betrokken publiek trekken, kun je schrijven over onderwerpen die aan het hart gaan.

Een blog helpt is epic krachtig om hoger in Google te komen

Als je een blog hebt zul je makkelijker te vinden zijn Google. Als iemand je naam opzoekt zullen ze vanzelf je blog zien. Dat is natuurlijk super fijn.

Google houdt van blogs. Blogs scoren over het algemeen hoog in de zoekresultaten, waardoor het makkelijker is om jezelf te promoten. Gebruik je goede keywords? Dan worden je artikelen goed gevonden door anderen.

Deel relevante kennis en upload regelmatig een nieuwe blog. Zo blijf je relevant en zorg je ervoor dat je steeds beter zult scoren in de zoekresultaten.

Bouw aan je mailinglist met een blog

Een blog is een ideale manier om je eigen mailinglist bij te houden. Als je slim gebruik maakt van een venster waar je bezoekers hun e-mailadres kunnen achterlaten voor de nieuwsbrief, kun je zo je mailinglist creeeren.

Iedereen die iets weet van marketing, weet dat het belangrijk is om je eigen mailinglist te hebben. Een blog is hier de ideale tool voor. Wijs je traffic naar je blog en stimuleer je volgers om hun mailadres achter te laten.

Genereer passief inkomen

Een blog is een goede manier om passief inkomen te genereren. Dit is inkomen waarvoor je geen arbeid hoeft te verrichten. Denk dan aan affiliate marketing, bijvoorbeeld kortingscodes of refferal links.

Een blog en social media zijn de beste media om hiermee geld te kunnen verdienen. Er zijn zelfs bloggers die miljoenen per jaar verdienen met hun blog.

Ook inkomsten uit advertenties kunnen zorgen voor een passief inkomen. Iedere keer als iemand je blog leest, zul je immers advertentie-opbrengsten ontvangen. Dit is ook een vorm van passief inkomen en de winst kan erg hoog oplopen. Er zijn veel bloggers die kunnen leven van enkel hun advertentie-opbrengsten.

Je kunt het overal doen

Voor het een blog heb je alleen je computer nodig. Je kunt het eigenlijk overal doen. Zelfs op vakantie, thuis, op je werk, waar je maar wilt. Hierdoor biedt een blog een grote flexibiliteit die voor veel mensen aantrekkelijk is. Een blog is eigenlijk een van de weinige banen je overal kunt uitoefenen.

werken

Je ontwikkelt je denkvermogens

Als je echt gaat zitten om een goed stuk te schrijven, zul je ook je denk vermogens ontwikkelen. Omdat je immers de hele tijd nadenkt over wat je wil schrijven, oefen je hier vanzelf mee.

Door goed na te denken waar je over wilt schrijven, ontdek je goede denkvermogens. Je leert immers hoofdzaken van bijzaken te scheiden, omdat niet alles interessant is om over te schrijven.

Een blog kan nieuwe mogelijkheden openen

Uiteraard kan een blog ook nieuwe mogelijkheden voor je openen. Denk dan aan een baan aanbod of een nieuwe opdrachtgever voor je onderneming.

Door slim te bloggen en jezelf te promoten kun je de kans hierop vergroten. Door een blog bouw je immers meer naamsbekendheid op, wat je kans op succes kan vergroten.

Een blog helpt om vertrouwen op te bouwen

Als je consistent blogt, kan dat ook vertrouwen opwekken bij anderen. Zij zien dan dat je consistent bent en je verplichtingen nakomt. Hierdoor kan een blog een goede tool zijn voor je personal branding.

Blog over zaken die relevant zijn binnen jouw vakgebied. Ben ook niet bang om je blog te vermelden op je cv. Dit is niet enkel voor ondernemers interessant. Ook werknemers kunnen baat hebben bij het een blog.

Je kunt anderen helpen

Met een blog kun ook anderen helpen. Schrijf bijvoorbeeld over een goed doel of help iemand anders door het promoten van zijn of haar bedrijf. Bijvoorbeeld een vriend of familielid. Een blog kan ook een uitstekende manier zijn om jezelf te promoten en makkelijk nieuwe content te verkrijgen.

Je kunt jezelf verbeteren

Door de feedback die je krijgt bij het een blog, kun je jezelf verbeteren. Altijd goed natuurlijk. Je leert om te gaan met kritiek en feedback door een blog. Laat jezelf echter niet ontmoedigen, want niet alle feedback is goed.

Sommige mensen vinden het gewoon leuk om een gemene reactie achter te laten. Maar ook hiermee leer je omgaan door te bloggen.

Documenteer wat je doet

Een blog kan de ideale manier zijn om te documenteren waar je mee bezig bent. Ben je bijvoorbeeld met een leuk project bezig, dan kan het leuk zijn om hier een blog over bij te houden. Zo kun je ook andere mensen en betrokkenen inzicht geven in waar je mee bezig bent.

Ben je met een leuk project bezig, of op reis? Dan kan het bijhouden van een blog een leuke manier zijn om iedereen op de hoogte te houden.

Of heb je een leuke hobby? Laat deze dan zien zodat mensen kunnen weten jij echt bent en waar je van houdt. Dat bouwt meteen een connectie.

Vergroot je bereik

Een blog is de ideale manier om je bereik te vergroten. Met regelmaat inloggen zul je immers een aantal vaste volgers krijgen. Als je al een tijdje onderweg bent zal deze fanbase steeds groter worden. Een groot bereik hebben heeft vele voordelen.

Zo is het makkelijker om je netwerk op te bouwen, zowel zakelijk als persoonlijk, en is het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Je weet nooit wat anderen voor jou kunnen betekenen in de toekomst.

Ook als iemand je opzoekt op Google zullen ze meteen je blog te zien krijgen. Google zet blogs immers heel hoog in de zoekresultaten, waardoor je vindbaarheid op internet verbetert.

Dat is natuurlijk altijd goed voor je carrière. Ben dus ook niet bang om je blog te vermelden op LinkedIn. Je mag er namelijk best trots op zijn.

Je hebt een reden om op social media te zitten

Met een blog heb je eindelijk een goede reden om op sociale media te zitten. Je kunt immers je blog goed promoten op social media. Je bereikt echter ook mensen die niet op social media zitten.

Aangezien iedereen met een internetverbinding je blog kan bezoeken, zijn ze niet afhankelijk van een app. Met een blog kun je het grote percentage mensen zonder actief social media profiel alsnog bereiken.

Zorg ook voor een goede koppeling tussen je blog en je social media. Door Facebook, Twitter en zelfs LinkedIn te contacten met je blog, zorg je ervoor dat je meer verkeer zult binnenkrijgen en beter vindbaar zult zijn op internet.

Ook aan het gebruiken van verschillende social media platformen ervoor zorgen dat je de juiste mensen bereikt, die geïnteresseerd zijn in de onderwerpen waar jij over schrijft. Je kunt bijvoorbeeld je blog puur zakelijk houden, maar toch iets van jezelf laten zien op je social media profielen.

Dit wekt sympathie en vertrouwen op. Hierdoor is een blog en social media op een hele leuke en makkelijke manier te combineren.

Je leert je foto’s en andere media te bewerken

Uiteraard wil je ook mooie beelden op je blog. Zeker als je nog geen goede camera hebt, kan het leuk zijn om je foto’s en video’s mooi te bewerken. Dit ziet er professioneel uit.

Ook kun je goed oefenen met verschillende programma’s op het gebied van foto en video bewerking. Als je niet goed bent in schrijven, kun je overwegen je blog te baseren op beeldmateriaal. Bijvoorbeeld meer foto’s en video’s gebruiken.

Of verwerk je informatie in een graphic. Mensen houden van beeldmateriaal en vind het vaak erg leuk om naar mooie foto’s, filmpjes en graphics te kijken.

Ook als je juist goed bent in schrijven, maar geen talent op het gebied van beeld, is het een goede keuze om toch wat beeld in je blog te verwerken. Mensen lezen immers sneller een artikel als het artikel ze visueel aanspreekt. Niemand wordt vrolijk van grote lappen tekst. Daag jezelf dus zeker uit.

Door de een blog kun je dus ook skills zoals fotografie, Photoshop een fotobewerking goed oefenen. Dit zijn zeker vaardigheden die op je cv kunt vermelden.

Je kunt er bekend mee worden

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar met een blog kun je ook zeker bekendheid vergaren. We leven in een tijd waarin je met social media bekend kunt worden. Is dit je doel, ga er dan ook zeker voor.

Maar ook kun je bekend worden binnen jouw vakgebied met een blog. Met een blog is het mogelijk om een echte autoriteit of expert te worden in jouw vakgebied. Uiteraard is dit heel goed voor je carrière. Wees dus niet bang om groot te dromen.

Een blog kan je helpen bij het vinden van een baan

Door het beginnen van een blog, bewijs je dat je een ondernemend persoon bent een kennis hebt over datgene waar je over blogt. Dit kan je zelfs een aanbod op een potentiele droombaan opleveren.

Je zult niet de eerste zijn, die dankzij een blog zijn of haar droombaan heeft gevonden.

Je kunt zeker je blog op je CV vermelden: het hebben van een blog is vaak een groot voordeel binnen een sollicitatieprocedure. Het laat zien dat je een harde werker bent, hobby’s hebt, en betrouwbaar bent.

Gebruik je blog als CV

Als je schrijft over je vakgebied is je blog een goed alternatief voor een cv. Met een goede blog kun je vertrouwen opwekken en jezelf promoten. Je zult niet de eerste zijn die een baan krijgt dankzij zijn of haar blog.

Uiteraard kun je ook je ouderwetse cv niet meer gebruiken, en je volledig richten op je blog. Gebruik je blog dan primair als cv en post interessante artikelen over jouw vakgebied.

Schrijf ook over je eerdere werkervaringen en opleidingen, talen die je spreekt, en relevante hobby’s die je graag uitoefent. Hierdoor kan een potentiële werkgever een goed beeld krijgen van wie jij nu echt bent, wat je graag doet en wat je belangrijk vindt.

Houd vrienden en familie op de hoogte

Een blog is de ideale manier om oude vrienden en familie op de hoogte te houden van jouw leven. Als je in het buitenland woont of vaak reist voor het werk kun je een blog bijhouden als een soort dagboek. Schrijf over wat je meemaakt, wat je opvalt en waar je mee bezig bent.

Hier dan kun je de blog dus ook gebruiken als een soort reisverslag, dat vrienden en familie kunnen lezen, zodat ze op de hoogte blijven van wat jij in je leven doet. Superleuk natuurlijk.

Je kunt andere mensen helpen met hun bedrijf

Door te bloggen kun je ook andere mensen helpen met hun onderneming. Bied bijvoorbeeld aan dat ze een gast artikel kunnen schrijven op jouw blog, waarin zij hun eigen product, dienst of onderneming kunnen promoten. Zo kun je makkelijk ondernemende vrienden en familie helpen.

Ook jij kunt zelf een artikel schrijven op een andere blog. Dit wordt gast bloggen genoemd en is een ideale manier om jezelf te promoten.

Je leert over statistieken en analyses

Door het bijhouden van een blog kun je ook leren over statistieken en analyses. Gebruik dit om je te verdiepen in Google Analytics en andere soortgelijke programma’s.

De bezoekers die je blog binnenhaalt kun je allemaal tracken door het gebruik van speciale software. Hier zijn verschillende programma’s voor en als je hiermee leert werken staat dat zeker goed op je CV.

Je kunt goed oefenen met timemanagement

Door je blog kun je goed oefenen met time management. Als je immers meer te doen hebt is de mogelijkheid om daarmee te oefenen veel groter.

Probeer bijvoorbeeld eens een weekplanning te maken, waarin je opschrijft wanneer je werkt en wanneer je blogt. Zo kun jezelf een tijdsverdeling vinden de ideaal is voor jou. Natuurlijk geldt ook hier weer: oefening baart kunst. Door meer met time management bezig te zijn, wordt je er steeds beter in.

Het is makkelijker om donaties op te halen

Is er iets wat je aan het hart gaat? Bijvoorbeeld een goed doel of inzamelingscampagne? Dan kan jouw blog een perfect platform zijn daarvoor.

Als je veel volgers hebt vergroot je kans dat een donatie actie een succes zal worden. Vergeet ook de kracht van beïnvloeding niet. Je kunt je volgers op een positieve manier beïnvloeden om te doneren aan bijvoorbeeld een goed doel.

Deel je hobby’s met gelijkgestemden

Door je blog kun je gelijkgestemden ontmoeten die dezelfde hobby’s hebben. Misschien leer je wel andere hobbyclubs kennen, of leuke online groepen of fora die met jouw hobby te maken hebben.

Je kunt je kennis delen

Uiteraard kun je kennis delen door te een blog. Als je het leuk vindt om een kennis bezig te zijn, vind je het waarschijnlijk ook leuk om over te schrijven. Als je graag lesgeeft, kan een blog en leuke hobby zijn voor je.

Een blog is namelijk de ideale tool om jouw kennis te delen. En het kan superleuk zijn als andere mensen wat leren van jouw schrijfsels.

Je leert belangrijke zaken te herkennen

Natuurlijk schrijf je niet overal over. Door je blog, leer je belangrijke zaken te herkennen en deze te verwerken in boeiende content. Niet alles is immers even belangrijk om te delen.

Ook zijn er misschien dingen je leven die je niet wilt delen. Door regelmatig te schrijven leer je vanzelf herkennen wat je wel en niet wilt delen.

Je wordt een expert

Door veel schrijven over jouw vakgebied zal je veel onderzoek moeten doen naar dit desbetreffende onderwerp. Vanzelf sprekend zal je hierdoor veel meer leren over dit onderwerp.

Personal branding

De beste tool voor personal branding is nog steeds een blog. Dit komt omdat je alles wat op jouw blog komt zelf in de hand hebt. Je bent niet afhankelijk van iemand anders maar controleert zelf de informatiestroom.

Uiteraard kun je natuurlijk jezelf profileren zoals je dat zelf wilt. Ben je manager? Profileer jezelf als een sterke leider. Of programmeur? Zet jezelf dan neer als iemand die veel kennis heeft.

leren je doelgroep kennen

Een blog is een ideale manier om je doelgroep te leren kennen. Uiteraard doe je doelgroep analyses, maar als je een tijdje blogt, zul je misschien wel zien dat deze analyse niet altijd accuraat is.

Je zult misschien mensen ontmoeten die niet binnen de doelgroep vallen van jouw blog. Zie dat als een kans om je doelgroep uit te breiden, zodat meer mensen zich thuis zullen voelen op jouw blog.

Je wordt onthouden

Als je regelmatig leuke blogs publiceert, zullen veel bezoekers terugkomen en je misschien zelfs gaan volgen op social media. Dat betekent dat ze je onthouden hebben.

Dat is wat je graag wilt bereiken. Want, als diegene toevallig iets nodig heeft wat jij verkoopt, zullen zij meteen aan jou denken.

Als jij bijvoorbeeld een blog hebt die gaat over digitale marketing, zullen je volgers meteen aan jou gaan denken, als zij een nieuwe marketeer nodig hebben.

Alles is een stap voorwaarts

Bij een blog zijn er geen stappen terug. Alles wat je doet is een stap vooruit. Het kan heel motiverend werken. Zie hier een artikel als een kans om meer bezoekers en reacties te krijgen. Dit maakt het bloggen eerst heel leuk en spannend. Je kunt eigenlijk niets fout doen, zolang je netjes, eerlijk en consistent bent.

Inspiratie bieden

Een blog. kan ook zorgen voor het bieden van inspiratie. Niet alleen voor je volgers maar zeker ook voor jou. Door te bloggen kun je tot andere inzichten komen die je verder kunnen helpen in het leven op creatief gebied.

Vrijheid

Dit is dee grootste reden om te beginnen met een blog. Het kan je op meerdere manieren bevrijden. Bijvoorbeeld spiritueel, mentaal, financieel of in je carrière.

Bloggen kan zorgen voor veel kansen, een betere routine in het dagelijks leven, sociale contacten en afleiding. Bovendien kun je het overal doen waar je maar wilt. Een blog zorgt dus zeker voor vrijheid.

redenen om the bloggen

Hulp nodig om hoger in Google te komen en de geheimen ontdekken van website conversie? Check dan mijn gratis online training. 

Gratis Online Training om Hoger in Google te komen.

  • Hoe je met je site veel beter kunt gaan scoren in Google.
  • De beste tools om de concurrentie te verslaan.
  • De meest gemaakte SEO fouten waardoor je onzichtbaar blijft.
  • Hoe je razendsnel bovenaan in Google kunt komen met jouw website.
  • De geheimen achter een converterende sales funnel onthuld.

Klik hier om je gratis aan te melden voor de online training!

Succes!

Heb jij al een blog?  Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten! Sharen op social media wordt gewaardeerd 🙂

Andere ondernemers bekeken ook: 

Een blog beginnen? Iedereen lijkt er tegenwoordig wel een te hebben, waarom is dat? Een blog is mega effectief om veel bezoekers op je website te krijgen. Het opstarten van je eigen blog lijkt veel werk. Niets is echter minder waar. Een blog beginnen kan daadwerkelijk binnen 20 minuten en is zeker niet zo moeilijk als je misschien gedacht hebt. En als je je blog online hebt, kan het een zeer goede marketingtool zijn voor je onderneming, of juist een erg leuke hobby waarmee je ook nog eens passief inkomen kunt krijgen. Lees hier meer over de 5 stappen om een blog te beginnen!

Doorgaan naar artikel >>
Ontdek hier meer... 
Blog beginnen in 20 minuten

Wordpress is echt een fantastisch systeem om met een paar simpele stappen je website de lucht in te krijgen. Maar toch zijn de meeste Wordpress sites niet optimaal ingesteld waardoor je mogelijk veel bezoekers misloopt. Om het maximale uit wordpress te halen heb ik een complete handleiding geschreven voor een groot blogsucces!

Doorgaan naar artikel >>
Ontdek hier meer... 
De ultieme wordpress handleiding voor maximaal blog succes!

Robert Jan Hendriks


Mijn naam is Robert Jan Hendriks en mijn passie en missie is om ondernemers te helpen om hoger in Google te komen. Ik ben het gezicht en de eigenaar van OptimaleGezondheid - de nummer #1 gezondheidsblog van Nederland.

Al mijn ervaringen, inzichten en strategieën deel ik o.a. hier en via de mailinglijst voor meer bezoekers en betalende klanten via je website!

Robert Jan Hendriks

GEEF EEN REACTIE:


Your email address will not be published. Required fields are marked *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Tweet
Pin
Share
Share