August 30, 2018

Wat is content marketing?

Wat is content marketing? Een begrip dat steeds meer bekendheid begint te krijgen in de online marketingwereld.

Definitie: Content is wat jij communiceert naar je potentiële en bestaande klanten. Dit kan je website of blog zijn, je social media kanaal, pdf rapporten, boeken, nieuwsbrieven, podcast en zelfs video’s kun je zien als voorbeelden van content marketing.

Het internet is gebaseerd op content en er vol van. Terwijl er nog nooit zoveel informatie beschikbaar is geweest, is er nogal een verschil tussen waardevolle content en gemiddelde content.

 • Waardevolle content is schaars.
 • Content marketing slim toepassen is nog schaarser.  

Dit komt omdat veel de potentie niet zien van content marketing, het is een super effectieve manier om de meest waardevolle speler te worden in jouw markt.

Content marketing is de weg om ‘’content’’ te gebruiken om jouw website en business meer bekendheid te geven. Content marketing is dan ook meer dan alleen maar informatie verstrekken of gaan bloggen.

Het draait allemaal om jouw vaardigheid om waardevolle content te creëren.

content

Er zijn dan ook een aantal factoren waar je rekening mee zou moeten houden:

 1. Je hebt een content marketing strategie nodig om succesvol te zijn. Zomaar content de wereld in slingeren is niet handig en gaat niet voor meer bezoekers en bereik zorgen.
 2. Content marketing heeft ook met MARKETING te maken omdat je het zult moeten vermarkten, nadat je content hebt gecreëerd is de volgende stap om de marketingkanalen te benutten.
 3. Waardevolle content is waar het allemaal om draait. Goede content is niet alleen educatief en van hoge kwaliteit. Maar ook inspirerend en laat zien wie je bent.
 4. Consistentie in je content is de sleutel tot succes. Af en toe wat content maken gaat geen verschil maken. Wat je wilt is consistentie toevoegen aan je content creatie.
 5. Meten = weten, niet alles zal even goed aanslaan en door je content te meten op basis van interactie, shares en zelfs klanten, ga je succesvoller worden.
 6. Lost een probleem op en beantwoord vragen. Leg de focus meer op het resultaat van je publiek en veel minder op jouw bedrijf en product.

Met content marketing kun je duizenden mensen bereiken. De essentie is dan ook dat het waardevol is in de oog van de lezer. Het zal een toegevoegde waarde moeten hebben en een positief verschil maken in iemand zijn of haar leven.

 

Hulp nodig om hoger in Google te komen en de geheimen ontdekken van website conversie? Check dan mijn gratis online training. 

Gratis Online Training om Hoger in Google te komen.

 • Hoe je met je site veel beter kunt gaan scoren in Google.
 • De beste tools om de concurrentie te verslaan.
 • De meest gemaakte SEO fouten waardoor je onzichtbaar blijft.
 • Hoe je razendsnel bovenaan in Google kunt komen met jouw website.
 • De geheimen achter een converterende sales funnel onthuld.

Klik hier om je gratis aan te melden voor de online training!

Succes!

Maak jij al gebruik van content marketing? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten! Sharen op social media wordt gewaardeerd 🙂

Andere ondernemers bekeken ook: 

In de blog “Content schrijven voor SEO” vind je alles wat hiermee maar te maken kan hebben. Allereerst wordt uitgelegd wat SEO is en wat het schrijven van SEO teksten is. Daarna wordt uitgebreid belicht hoe je correcte SEO teksten kunt schrijven. Waar je bij je de inhoud op moet letten en hoe je deze kunt optimaliseren. Vervolgens komt het gebruik van keywords en hoe je dit aanpakt aan bod om door te stromen naar de rol van Google in het geheel en het belang van het samenstellen van de juiste doelgroep. Hoe je een stuk SEO content leesbaar maakt wordt ook behandeld net als het toevoegen van afbeeldingen en wat daarbij komt kijken. Ook wordt er verteld over het gebruik van wetenschappelijk bewijs om je content mee te ondersteunen en waarom alles draait om zoekmachine optimalisatie en het optimaliseren van je website voor SEO. Als laatste volgt er informatie over SEO specialisten en marketing bureau’s alsmede de 15 beste SEO content schrijftips.

Doorgaan naar artikel >>
Ontdek hier meer... 
SEO teksten schrijven om hoger in Google te komen

Robert Jan Hendriks


Mijn naam is Robert Jan Hendriks en mijn passie en missie is om ondernemers te helpen om hoger in Google te komen. Ik ben het gezicht en de eigenaar van OptimaleGezondheid - de nummer #1 gezondheidsblog van Nederland.

Al mijn ervaringen, inzichten en strategieën deel ik o.a. hier en via de mailinglijst voor meer bezoekers en betalende klanten via je website!

Robert Jan Hendriks

GEEF EEN REACTIE:


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Tweet
Pin
Share
Share