• Home
 • |
 • Blog
 • |
 • Affiliate Marketing Succes In 6 Simpele Stappen

July 4, 2016

Affiliate Marketing Succes In 6 Simpele Stappen

Als het gaat om een succesvolle online business uit de grond te stampen, dan is affiliate marketing een van de meest simpele en lucratieve manieren om snel passief inkomen te vergaren.

Waarom?

Affiliate marketing heeft de potentie om jou een volledig inkomen te geven zonder dat je daar je tijd voor hoeft in te leveren. Het is krachtig, simpel en bovenal enorm schaalbaar!

Maar dat betekent niet dat het heel eenvoudig is! Ik kan het weten, toen ik voor het eerst begon met mijn internet marketing business stuitte ik uiteraard op het businessmodel affiliate marketing.

Sterker nog, ik heb meerdere cursussen gekocht allemaal met de boodschap dat je zonder moeite duizenden euro’s per maand op je rekening gestort krijgt.

Dat laatste is zeker mogelijk, maar dat heb je niet binnen een dag opgezet. Vaak wordt affiliate marketing geassocieerd met de ‘snel rijk worden’ methodes en dat is onterecht.

Het is een heel mooi solide businessmodel en wanneer je het op de juiste manier toepast kun je inderdaad slapend rijk worden 🙂 Maar dat lukt pas nadat je een solide basis hebt neergezet.

Met andere woorden, je gaat passief inkomen genereren en na bijna 10 jaar vind ik het nog steeds wonderbaarlijk dat het kan! Met passief inkomen doel ik dan ook dat je geld verdient als je niet werkt, als je slaapt, op vakantie bent of juist wanneer je aan het werk bent met wat anders.

Elke dag komt er een vaste stroom aan verkopen binnen en je kunt dit blijven opschalen.

Het kan dusdanig goed werken dat je zelfs meerdere maanden op vakantie kan gaan en je buffer niet minder wordt. Een goede vriend van mij heeft zelfs 2 jaar in Sevilla gewoond om Flamenco te leren spelen terwijl affiliate marketing deze gehele periode alles betaald heeft.

Hij werkte maximaal 2 uur per maand en kon zich volledig focussen op het ontwikkelen van een nieuwe vaardigheid. En ik moet zeggen dat hij nu een meester in Flamenco spelen is geworden!

Je kunt dus de ultieme vrijheid ervaren door het toepassen van affiliate marketing. En terwijl het in het begin niet eenvoudig is, is het zeker de moeite waard om als business model toe te voegen.

Vooral als je nieuw bent op het gebied van internet marketing en niet voor een baas wilt werken kan dit voor jouw de ticket naar vrijheid zijn. Maar ook als je al een business hebt een een leger aan affiliates wilt werven om jouw product(en) te promoten zonder dat je deze een vast inkomen hoeft te geven.

Het is echt een van de meest interessante business modellen die ik ben tegengekomen. En ik ben er veel tegengekomen en de meeste kosten veel tijd en moeite om op te zetten. Met affiliate marketing gaat het potentieel allemaal wat sneller, maar het heeft ook zeker een aantal nadelen wat mij betreft.

De grootste is dat veel beginners starten met het verkeerde verwachtingspatroon; binnen een paar weken honderden of duizenden euro’s passief verdienen.

Met de juiste aanpak kun je razendsnel al je eerste euro’s online verdienen of juist je omzet verhogen. Dat is waar dit artikel over zal gaan om jouw met praktische tips op weg te helpen in de wereld van affiliate marketing.

Stap 1: Wat is affiliate marketing?

Voordat we met de ‘juice’ beginnen is het eerst handig om even de basis uit te leggen. De kans is groot dat je al aardig weet wat affiliate marketing is, maar het kan ook zijn dat je nieuw bent. Om het kort en krachtig te houden:

Affiliate marketing is vergelijkbaar met een verkoper / vertegenwoordiger die op basis van commissie geld verdient. Dat betekent dat je een affiliate geen vast inkomen hoeft te betalen, deze persoon wordt alleen betaald als er een verkoop is gerealiseerd.

In plaats van dat de verkoper van deur naar deur of bedrijf naar bedrijf gaat, gebeurt dit allemaal online.

Dit heeft als grote voordeel dat het ENORM schaalbaar is! Waarbij verkopers / vertegenwoordigers gebonden zijn aan X aantal klanten per dag, kun je met affiliate marketing duizenden klanten bereiken of zelfs nog meer!

In plaats van dat je een tablet aan 5 mensen per dag verkoopt, kun je op 1 dag 500 verkopen draaien waardoor je natuurlijk vele malen succesvoller bent.

Dit is compleet afhankelijk van je bereik en hoe goed de marketing is.

Naast tastbare producten gaat het in de praktijk meestal om digitale producten / coaching. Dit heeft het grote voordeel dat er geen overheadkosten zijn, er is geen opslagruimte nodig, geen printkosten en geen kosten om het product te versturen.

Meer winst en dus hogere commissies voor de affiliate.

De ideale wereld!

In de praktijk kan dit zeker voor 50, 60, 70 of zelfs 90% commissies= In de praktijk kan dit oplopen tot wel 50, 60 70, 80 of zelfs 90% commissie doordat er geen kosten zijn. En soms krijg je ook nog toegang tot het beste marketing materiaal waardoor je alleen maar een paar kleine aanpassingen hoeft te maken.

Het is bijna copy/paste en klaar is Kees!

Jouw primaire doel als affiliate is dan ook om voor bezoekers te zorgen in een bepaalde niche en daar een goed converterend product bij zoeken. Want niet alle affiliates campagnes converteren goed en er is ook zeker verschil in wat voor soort verkeer je stuurt naar het product dat je gaat promoten.

Zo heb je koude, lauwe en warme traffic en in een ideale situatie stuur je alleen maar lauwe en warme traffic door.

Het is niet alleen maar kwantiteit!

Stap 2: Hoe werkt affiliate marketing precies?

Zodra er een verkoop wordt gerealiseerd via jouw speciale affilaite link wordt de verkoop geregistreerd via een cookie dat op de computer van de klant wordt opgeslagen.

Vervolgens wordt er geld gestort op je rekening en meer is het niet.

Sommige affiliate marketing systemen hebben ook nog zoiets als indirecte commissie. Dat houdt in dat wanneer deze klant nog andere producten koopt jij ook commissie krijgt.

Daarnaast is het zelfs mogelijk dat je geld verdient op basis van een continuïteitsprogramma. Stel dat Jan zich aanmeldt voor een online programma en betaalt daar 20 euro per maand voor. Jij hebt deze klant doorgestuurd en krijgt zolang de klant lid blijft elke maand 10 euro gestort op je rekening.

Dit klinkt wellicht als weinig. Maar als je 1000 klanten hebt doorgestuurd heb je een mooie cashflow te pakken.

Ik heb zelf weleens een webinar gepromoot over mijn eigen lijst en daar duizenden euro’s aan verdiend, allemaal mogelijk door affiliate marketing.

Het enige wat je hoeft te doen is een goed product vinden en daar mensen naartoe sturen.

In essentie werkt het als volgt:

 1. Zoek een affiliate product op in een van de bekende affiliate netwerken, bijvoorbeeld PayPro of TradeTracker.
 1. Maak een effectieve landingspagina waarin je alle voordelen van product X noemt en plaats jouw unieke affiliate link.
 1. Koop traffic in via PPC advertenties zoals Facebook, LinkedIn en eventueel Bing (afhankelijk beleid en product dat je promoot).
 1. Je verdient geld online!

Het lijkt zo simpel en dat is het ook, in theorie althans.

Allereerst, Facebook Ads is zeker het Walhalla momenteel om goedkoop aan bezoekers te komen. Echter, je advertenties en landingspagina’s + het gepromote product moet wel goed converteren, anders kan het aardig in de kosten lopen.

Dit betekent dat je heel goed je cijfers moet weten en een eindbaas moet zijn in copywriting / online sales.

Maar je moet ook de juiste doelgroep vinden met Facebook.

Gelukkig wordt dat laatste steeds makkelijker doordat Facebook steeds meer nieuwe features toevoegt!

Maar bouw niet je hele business op uit PPC netwerken, dit kan risicovol zijn wanneer je het niet meer winstgevend krijgt of wanneer het beleid wordt aangepast.

Dan kan het vrij snel Game Over zijn met de pret!

Investeer in het opbouwen van een waardevolle website door middel van content marketing en bouw zelf ook een mailinglijst op!

Kortom, affiliate marketing is een prima online verdienmodel en het heeft veel potentie. Maar het is niet voor iedereen geschikt omdat slechts een handvol affiliates daadwerkelijk substantieel passief inkomen verdienen. .

Dit heeft te maken met de vaardigheden van de affiliate marketeer. De ultieme skill kan ik samenvatten in C.A.N.E.I. Oftewel, constant and never ending improvement, het verbeteren en blijven verbeteren en je campagnes steeds beter maken.

Stap 3: Maak een gameplan! 

De eerste en meest belangrijke stap om wel succesvol te zijn in de wereld van affiliate marketing is om voor jezelf een duidelijk plan voor ogen te hebben. Dit klinkt wellicht saai of vanzelfsprekend, maar als je geen gameplan hebt kun je maanden bezig gaan zonder ook maar een euro online verdiend te hebben. Dit heb ik zelf meegemaakt en gezien bij veel beginners in de wereld van affiliate marketing.

De meeste zullen simpelweg niet succesvol zijn of te snel opgeven, zorg dat jij niet bij deze groep mensen hoort!

Waardoor komt dit? Waarom zijn zoveel mensen niet succesvol online en helemaal in de wereld van affiliate marketing?

Nogmaals dit komt wat mij betreft grotendeels doordat de industrie een beetje verpest is door alle ‘’snel rijk worden advertenties’’ waarbij je binnen een paar maanden duizenden euro’s per dag kunt verdienen.

Je hoeft alleen maar cursus / programma X te kopen en je hoeft nooit meer voor een baas te werken.

Natuurlijk is er ontzettend veel mogelijk en je kunt financieel vrij worden, maar door het spel te spelen voor de lange termijn ga je niet vroegtijdig afhaken.

Stap 4: De winnende strategie

Je wilt dus het spel gaan spelen om te winnen en je laat je niet misleiden door valse beloften dat je binnen een paar maanden miljonair bent. De sleutel tot succes is om de juiste niche te vinden waar je ook veel affiniteit mee hebt.

Ik ben compleet GEEN voorstander van om je alleen maar te richten op niches dat volgens een keywordtool veel potentie heeft. Het grote nadeel hiervan is dat je de doelgroep niet goed kent en je marketing bij lange na niet zo effectief zal zijn dan wanneer het een onderwerp dat dichtbij je hart ligt.

Om direct te beginnen: maak een lijst met onderwerpen / problemen waar je graag over schrijft en ervaring mee hebt.

Wellicht heb je ooit de code gekraakt om een instrument te leren spelen, of ben je goed in tuinieren?

Belangrijk hierbij is om een niche te vinden waar niet al honderden (informatie)producten voor beschikbaar zijn. Ik zou het niet direct aanraden om voor de afvallen markt te gaan, deze zit al vol met teveel producten waardoor de kans van slagen drastisch afneemt.

Daarnaast zul je dan ook veel meer betalen om traffic in te kopen. Probeer wat dieper te gaan en niet de markt kiezen waar de meeste affiliates inzitten!

Een mooi voorbeeld van een krachtige niche die ik onlangs ben tegengekomen is online leren piano spelen. Ik was namelijk in Malaga in een museum met mijn vriendin en je kon daar piano spelen, ik bakte er niks van maar zij kan supergoed spelen.

Ik moest direct denken aan hoe tof het zou zijn om online piano leren te leren spelen en dan de meest bekende nummers, een mooie skill om te hebben!

De kans is groot dat ik niet de enige ben die graag piano of een ander instrument wil leren spelen!

De essentie van een geweldig product is dat het een probleem oplost. Met andere woorden, dat een itch gescratched wordt.

Een bijdrage leveren!

Dat is wat mij betreft de Golden Rule in marketing.

Het gaat niet alleen maar om wat er op je Paypal saldo staat, maar dat je ook iets tofs doet voor mensen.

In het voorbeeld van piano leren spelen zou het in de praktijk er dan zo uit zien:

 • Social media post (op FB bijv) met XXX tips om piano te leren spelen
 • Gaat naar blogpost
 • Gaat naar optin (gratis ebook)
 • Gaat naar email sequence
 • Gaat naar affiliate product

De reden waarom ik deze manier prefereer boven rechtstreeks naar een affiliate product is dat jij ook een eigen mailinglijst opbouwt. Zodoende is het niet game over wanneer het advertentiebeleid veranderd wordt.

Dan heb je nog steeds een mailinglijst.

En het geeft jouw ook de mogelijkheid om een sterke website neer te zetten dat goed scoort in de zoekmachines.

Stap 5: Content is wederom king

Nu dat je een product gevonden hebt of een niche gekozen hebt, dan is de volgende stap om aan bereik te komen.

Wat mij betreft zijn er twee routes om aan bezoekers te komen: de eerste is via je eigen website, dat je regelmatig aanvult met goede content. Na verloop van tijd krijgt de website steeds hogere posities in de zoekmachines en heb je gratis bezoekers.

Zeker de moeite waard!

De tweede manier is social media / PPC.

Ik vind het zelf geweldig om manier 1 te combineren met manier 2. Oftewel de content die je maakt te delen / boosten op social media.

Twee vliegen in een klap!

De essentie van deze gehele strategie is waarde! Dus geen dunne artikelen gekopieerd van andere websites. Nee! Je gaat waardevolle artikelen schrijven. Voor meer informatie zie mijn artikel over een epic blogpost.

Want een waardevol artikel gaat ervoor zorgen dat mensen zich ook sneller inschrijven voor je nieuwsbrief.

Zo kun je zelfs je artikelen gebruiken als landingspagina’s, het is een geweldige strategie om eerst met waarde te beginnen voordat je om een emailadres vraagt.

Indien je niet goed kunt schrijven (kun je leren) of niet wilt schrijven (kun je uitbesteden). Dan is het ook een mogelijkheid om bijvoorbeeld video te gebruiken. Video is nog steeds in Nederland een enorme kans en Youtube is de tweede grootste zoekmachine in de wereld.

Wellicht ook handig om toe te voegen aan je strategie:)

Stap 6: Opschalen, opschalen en nog meer opschalen!

Nadat er aanzienlijk wat bezoekers zijn, je email optins krijgt en al verkopen realiseert met je website is het de bedoeling om dit proces op te schalen. Wederom kun je dit op twee manieren doen.

Manier 1 is om het bestaande steeds groter te maken, dus de gehele niche compleet domineren met veel waardevolle content! Want als iets goed werkt zou je het meer moeten doen en niet direct wat anders gaan doen.

Manier 2 is om hetzelfde proces te herhalen maar dan in een andere markt. Met andere woorden, een nieuwe website starten, artikelen voor schrijven of laten schrijven, delen via social media, mailinglijst en verkopen realiseren.

Voor beide kun je natuurlijk wat zeggen! Echter, mijn voorkeur gaat absoluut uit naar manier 1 en manier 2 koppelen aan manier 1. Dat wil zeggen dat je een 1 grote website gaat maken waar je meerdere producten aan kunt toevoegen.

Zodoende blijft de focus op 1 website en deze zal alleen maar krachtiger gaan worden door de jaren heen.

Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden met 1 website waar veel verkeer op komt. Denk aan advertenties laten zien, eigen producten gaan maken voor nog meer winst en de meest waardevolle speler worden.

Tot slot..

De sky is echt de limit als het gaat om online marketing en zeker als het gaat om affiliate marketing. De belangrijkste stap is om direct te gaan implementeren, consumeren alleen gaat je niet de ultieme vrijheid geven.

Doe niche onderzoek, ga naar een boekhandel voor inspiratie, start je website, schrijf een artikel, zoek een freelancer om voor je te schrijven.

Take action!

Extra Tip: Affiliate Marketing In Nederland 101

Nu dat we een solide basis hebben neergezet is de volgende stap natuurlijk om je aan te melden voor een aantal affiliate marketing platforms in Nederland.

Hieronder een handig schema met de verschillende affiliate netwerken:

 

Succes!

robertjanhendriks

Andere ondernemers bekeken ook: 

Affiliate marketing is een fantastische systeem wat ervoor zorgt dat je zonder een product, klantenservice en in principe op de meest eenvoudige manier online geld kunt verdienen. Helemaal in combinatie met zoekmachine optimalisatie en content marketing kan affiliate marketing mooi voor passief inkomen zorgen. In dit artikel gaan we kijken naar de 11 manieren waarop Doorgaan naar artikel >>

Ontdek hier meer... 
11 Gouden Affiliate Marketing Tips

Robert Jan Hendriks


Mijn naam is Robert Jan Hendriks en mijn passie en missie is om ondernemers te helpen om hoger in Google te komen. Ik ben het gezicht en de eigenaar van OptimaleGezondheid - de nummer #1 gezondheidsblog van Nederland.

Al mijn ervaringen, inzichten en strategieën deel ik o.a. hier en via de mailinglijst voor meer bezoekers en betalende klanten via je website!

Robert Jan Hendriks

GEEF EEN REACTIE:


Your email address will not be published. Required fields are marked *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Tweet
Pin
Share
Share