Als ondernemer hoger in Google komen? 

Krijg direct toegang tot mijn Gratis SEO Cursus om meer bezoekers op je website te krijgen - zelfs als alles daarvoor niet goed gewerkt heeft.

 • angle-right
  De beste praktische adviezen gebundeld in een gratis SEO Cursus om hoger in Google te komen.
 • angle-right
  Alles uit de praktijk, niet technisch, niet lastig en op basis van 10 jaar ervaring
 • angle-right
  Afgelopen jaar hebben 400+ ondernemers deze unieke succesformule van Robert Jan Hendriks toegepast. 

Hallo, mijn naam is Robert Jan Hendriks en het is mijn missie om ondernemers met praktische adviezen te helpen hoger in Google te komen. 

robert jan hendriks seo succes formuleBeste ondernemer, 


Wil Je met zoekmachine optimalisatie meer bezoekers op je website krijgen?


Ik neem aan van wel.. je kunt nooit teveel bezoekers op je website krijgen, toch?


De ECHTE vraag is dan ook - HOE krijg je meer bezoekers op je website?


Er zijn ontelbaar verschillende manieren en marketing tactieken en strategieën om aan bezoekers te komen, waar begin je?


Laten we alleen eens kijken naar zoekmachine optimalisatie (SEO) - Google gebruikt inmiddels meer dan 200+ verschillende rankingfactoren om te bepalen welke websites hoog staan in Google en welke websites compleet niet te vinden zijn.


En waar leg je de focus op als drukke ondernemer?


De realiteit is dat de meeste websites onzichtbaar zijn in de zoekmachines - dat terwijl goed vindbaar zijn online tegenwoordig het bestaansrecht is voor succesvolle ondernemers.


In mijn gratis SEO cursus ontdek je stap-voor-stap hoe je meer gratis bezoekers op je website kunt krijgen. 

91.5% van de zoekers klikt op een zoekresultaat op de eerste pagina van Google en dan helemaal bovenaan


Er zijn duizenden websites die strijden om die eerste plek in de zoekresultaten. En ze doen allemaal het bekende SEO-trucje, allemaal hetzelfde.


Je kent het wel: Keyword in de titel en natuurlijk zo vaak mogelijk in de tekst. Daarnaast ook nog de afbeeldingen optimaliseren en wat linkjes plaatsen, leuk nieuw design en klaar is Kees!


Inmiddels zijn de tijden veranderd, want op het moment dat iedereen dit ‘trucje’ toepast, moeten er andere criteria toegepast worden om toch dat onderscheid te maken in de zoekresultaten. 

Even logisch nadenken:


Op de eerste pagina van Google is alléén maar plaats voor de top 10 resultaten uit de Google-index. Maar wat gebeurt er dan als er 100 websites zijn, die allemaal strijden om die felbegeerde eerste pagina?


Google moet dus een keuze maken uit die honderd websites die allemaal hetzelfde gedaan hebben qua SEO:  Allemaal hebben ze dezelfde trucjes toegepast. Is mis mee, maar er is meer nodig.


En laten we eerlijk zijn: Het draait allemaal om pagina 1 in Google. ​Dat is de plek om ​goed gevonden te worden door je ideale klant. 

Dat is het belang van SEO, want deze techniek zal jou in staat stellen om hoger in Google te komen, waardoor je meer bezoekers op je website kunt krijgen. 

Vergelijk het maar eens met de volgende situatie in de échte wereld:

Stel je hebt een winkel in, laten we zeggen, decoratie. Je hebt een mooi assortiment waar je veel moeite voor gedaan hebt. De winkel is gesitueerd op een netjes industrieterrein ergens in Amsterdam-Noord. 


Je winkel is smaakvol ingericht om je bezoekers warm te maken om iets te kopen. Je geeft ze inspiratie. Tevreden kijk je om je heen en besluit om de deuren te openen. De klanten kunnen nu komen!


Maar… Er komt geen kip! Tenminste niet spontaan!


Je besluit om te gaan adverteren op bijv. Facebook. Hoge maandelijkse kosten, maar er komen in ieder geval bezoekers. Ok, de meesten zijn kijkers en geen kopers. Dus hele hoge kosten per betalende klant.


Stel je eens voor dat deze zelfde winkel in de Kalverstraat gevestigd zou zijn. De potentiele bezoekers en klanten stromen langs je etalage, en een groot deel komt naar binnen.


Kijkende klanten en, als ze voldoende geïnspireerd zijn, betalende klanten. Deze mensen komen helemaal gratis je winkel binnen. Is toch een veel betere situatie?


Ok, de Kalverstraat is vele malen duurder dan een pandje op een industrieterrein. Je hebt helemaal gelijk, maar ik denk dat je de boodschap wel snapt.


SEO is de drijvende kracht achter het binnenhalen van gratis bezoekers. En hoe hoger je eindigt in de zoekresultaten van Google, hoe meer relevante bezoekers je krijgt.

​​

En ik kan het weten, want ik heb dit allemaal al meegemaakt!

Ik heb al meer dan 10 jaar ervaring op dit gebied, en ben de grondlegger van de grootste gezondheidsblog OptimaleGezondheid.com van Nederland, met meer dan 1,8 miljoen bezoekers per maand. En dat in één van de meest competitieve markten die internet kent!


Voor jouw succes heb ik al deze kennis en ervaring in een gratis online SEO cursus gezet. Mijn eigen systeem waarin je concrete tips krijgt om beter gevonden te worden in Google. 

Wat zeggen andere deelnemers: 

Gratis SEO Cursus van Robert Jan Hendriks

Wat je allemaal gaat ontdekken:

 • angle-right
  Meest complete gratis SEO cursus gemaakt voor ondernemers!
 • angle-right
  Ontvang handige checklist om meer resultaat te behalen met je website/webshop.
 • angle-right
  Exclusieve uitnodigingen voor webinars om feedback te krijgen op jouw website. 
 • angle-right
  Wekelijkse praktische SEO tips om hoger in Google te komen​.
 • angle-right
  Alles is uit de praktijk en ​op basis van 10 jaar ervaring. 
 • angle-right
  ​Ook geschikt voor webwinkel-eigenaren

Recente Blogpost: 

RJHMarketing.nl - Robert Jan Hendriks - [email protected] - +31 40 402 0942 - Ermerzand 78 - 7843 PP Erm     


Privacy Policy: Als je je inschrijft voor de gratis SEO cursus ga je akkoord met je aanmelding voor ons e-mail bestand waarin we je wekelijks seo tips en aanbiedingen sturen om met mij te gaan werken. 


DISCLAIMER: Genoemde resultaten tijdens de cursus zijn mijn persoonlijke resultaten. Mijn resultaten zijn niet gewoonlijk, op geen enkele wijze wil ik impliceren dat je deze resultaten zal bereiken. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring. De gemiddelde persoon die aan zelfstudie doet behaalt nauwelijks tot geen resultaat. Ik gebruik deze referenties uitsluitend als voorbeelden. Je resultaat zal variëren en hangt af van vele factoren waaronder maar niet uitsluitend; je achtergrond, ervaring en werk-ethiek. Alle vormen van bedrijfsvoering komen met bijbehorende risico's naast een enorme hoeveelheid consistente inzet en actie. Als je niet bereid bent dit te accepteren, dan is dit niet voor jou.

OVER DE SEO CURSUS: Aan het einde van de gratis cursus doe ik een aanbod aan alle deelnemers om deel te nemen aan mijn betaalde online seo training. Dit is echter volledig vrijblijvend. De inhoud van de gratis seo cursus is concreet en direct toepasbaar voor je eigen website, ook wanneer je niet op het aanbod ingaat.

Deze site is geen onderdeel van Facebook en/of Google Inc. Daarbij wordt deze website op geen enkele door Facebook en/of Google bekrachtigd. FACEBOOK is een merknaam van FACEBOOK, Inc.